tabafbeeldingen-kijkeens-xlens

Xlens, dé oplossing voor mensen met leesproblemen of visuele dyslexie

Er zijn in Nederland 1,5 miljoen mensen met leesproblemen, vaak gerelateerd aan dyslexie. Xlens is al vele jaren hét hulpmiddel voor volwassenen en kinderen die grote moeite hebben met lezen. Met speciale kleurenfilters verdwijnen leesproblemen direct, zonder training. De methode is wetenschappelijk aangetoond door middel van diverse internationale onderzoeken.

 1. Hoe het werkt
 2. Onderzoek heeft aangetoond dat bij veel lees- of leerproblemen de informatieoverdracht tussen de ogen en hersenen niet goed verloopt. Bij mensen met dyslexie is dat 80%. Men spreekt dan van visuele disfunctie, visual stress of fixatie disparatie. Als u leest maken uw ogen telkens een foto van wat ze zien. Deze foto’s worden door beide ogen tegelijkertijd naar de hersenen gestuurd waarna ze in de hersenen behoren samen te vloeien tot één duidelijk, helder beeld. Vloeien de twee beelden bij u niet exact samen, dan ontstaan er onder andere leesproblemen.
  De Xlens kleurenfilters helpen direct om uw ogen en hersenen beter op elkaar af te stemmen. De gekleurde lenzen veranderen de lichtfrequentie en lichtintensiteit waardoor de beelden wél goed samenvloeien. Hierdoor leest u direct makkelijker en sneller en gaat het onthouden en automatiseren beter. Xlens verhoogt uw leesvaardigheid zonder training of medicatie.
 3. Beter lezen betekent makkelijker studeren, beter presteren, meer bereiken
 4. Vaak blijkt een studie of werk veel leeswerk te bevatten. Hierdoor loopt ineens alles anders dan gedacht. Het lezen gaat moeizaam zodat een goede ontwikkeling belemmerd wordt. Dat wilt u toch niet? Veel mensen in Nederland hebben leesproblemen, waaronder velen met visuele dyslexie. Gelukkig kunnen we de helft daarvan fantastisch helpen. Zonder het maken van leeskilometers. Zonder het leren van spellingsregels en zonder jarenlange inspanning en frustratie. Het aangename alternatief heet Xlens.
 5. Xlens en visuele dyslexie
 6. Dyslexie heeft niets met intelligentie te maken. Toch presteren kinderen met dyslexie vanwege de lees- en spellingsproblemen vaak niet in overeenstemming met hun verstandelijke capaciteiten. Dit kan veel gevolgen hebben voor de schoolloopbaan, maar ook op persoonlijk vlak. Kenmerken die behoren bij visuele dyslexie:
  - Gebrekkig en te langzaam lezen
  - Radend lezen 
  - Dansende of wazige letters zien
  - Omdraaien van cijfers of letters
  - Concentratieproblemen
  - Moeite met begrijpend lezen en leeshoofdpijn
  - Moeite met automatiseren
  - Schoolprestaties zijn te laag in verhouding tot intelligentie
  - Leren is tijdrovend en kost (te) veel inspanning
 7. Wat de Xlens bril voor u of uw kind kan betekenen
 8. Onze jarenlange ervaring en veel gedegen onderzoek met de Xlens filters heeft geresulteerd in een topproduct dat uw leesprestaties direct verbetert. Vele gebruikers met o.a. dyslexie- en hoofdpijnklachten behalen prachtige verbeterresultaten waardoor zij meer halen uit hun werk of studie.
 9. Haal meer uit uzelf
 10. U zult merken dat u meteen na het gebruik van de Xlens bril geen last meer heeft van dansende of wazige letters. De leesprestaties en het concentratievermogen gaan direct met sprongen vooruit, u maakt veel minder schrijffouten en u heeft geen last meer van vermoeidheid of hoofdpijn bij het lezen.
 11. Uw kind en Xlens
 12. Moeite met leren lezen kan een behoorlijke impact op een kind hebben. Het kind heeft grotere kans op een achterstand op school en het leren lezen vergt eindeloos veel oefening en energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij 60% van alle mensen met visuele dyslexie de leesklachten dankzij Xlens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Niet alleen voor kinderen die net leren lezen, kan Xlens oplossing bieden: ook bij oudere kinderen en zelfs volwassenen blijkt de Xlens effectief. Door middel van één eenvoudige test kunnen we direct bepalen of de Xlens bril voor u of uw kind geschikt is.
 13. Meten is direct weten!
 14. Met een onderzoek is snel na te gaan of Xlens voor u of uw kind een oplossing kan bieden. Het maakt hierbij niet uit of u een dyslexieverklaring heeft of niet. Tijdens het onderzoek van ongeveer een uur bespreken we de klachten en testen we het leestempo met en zonder Xlens, volgens de ontwikkelde Xlens methodiek. Aan de hand van deze onderzoeksgegevens kan de Xlens-specialist bepalen of Xlens filters wel of niet te adviseren zijn. Met de Xlens moet het lezen direct beduidend beter gaan. Het is wel belangrijk dat de Xlens bril ongeveer 5 uur per dag wordt gedragen. Xlens filters worden geleverd als brillenglazen. Voor mensen die een brilsterkte nodig hebben zijn de filters ook op sterkte verkrijgbaar.
 15. Kosten
 16. Een onderzoekstest van één uur kost € 50,- en zal uitwijzen of Xlens u een oplossing kan bieden. De aanschaf van de Xlens filters is € 555,- exclusief montuur. Wij hebben diverse monturen voor u in onze winkel. De aanschafkosten zijn inclusief twee controle-onderzoeken die na 3 en 6 maanden plaatsvinden.
 17. All-in garantieplan
 18. Om risico’s te voorkomen is er de mogelijkheid voor het afsluiten van een All-in garantieplan. In geval van verlies, beschadiging, diefstal, maar ook bij verandering van optische sterkte kunt u bij ons nieuwe Xlens filters aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 50,- per jaar. Het all-in garantieplan is enkel van toepassing op de brillenglazen, dus niet op het montuur.
 19. Niet goed, geld terug
 20. Als na drie maanden blijkt dat u onvoldoende resultaat boekt met de Xlens bril, ondanks juist gebruik, ontvangt u uw geld voor de kleurenfilters terug. U loopt dus geen enkel risico!

Investeer één keer één uur om te zien of uw leesklachten voor de rest van uw leven zijn op te lossen! Voor een afspraak belt u met Xlens op nummer 088 263 12 07.

Bel ons


Top